Wie is Kees?

De Naam 'KEES' is geïnspireerd op het boek 'Kees de jongen'(1923) van Nederlands schrijver, onderwijzer en sociaal-politicus Theo Thijssen. De Amsterdamse Kees moet vechten voor zijn bestaan als zijn vader overlijdt. Maar, als je wilt kun je alles bereiken. Dat bewijst Kees in het boek. En dat bewijzen ook de medewerkers van Rederij KEES. De jongens van Rederij KEES pakken hun kans, werken hard en ontwikkelen zich.

Rederij KEES is opgericht in augustus 2013 als sociale firma: onze commerciële doelstelling gaat gepaard met een maatschappelijke opdracht. Hierin werken we samen met De Regenboog Groep. Samen creëren we werkplekken voor onze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, geven ze een duwtje in de rug en laten ze groeien. Zo kunnen mensen trainingen, opleidingen en cursussen volgen. Bijvoorbeeld om hun heftruckcertificaat of vaarbewijs te halen. Of om opgeleid te worden tot facilitair of logistiek medewerker. Het doel is mensen te laten doorstromen naar betaalde arbeid in een regulier bedrijf.

Momenteel werken er in totaal ruim 30 medewerkers bij Rederij KEES. Ons personeelsbestand is een mix van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en logistieke professionals.Code Sociale Ondernemingen

Rederij Kees wil graag gemotiveerd en geïnspireerd worden en blijven om haar doelen als sociale onderneming te behalen en verder uit te breiden. Sociaal ondernemen is diep geworteld in de bedrijfsfilosofie van Rederij Kees, en Rederij Kees vindt het belangrijk dit met de Code Sociaal Ondernemen te onderschrijven. Daarnaast bouwt Rederij Kees op deze manier graag mee aan het verder zichtbaar maken van het netwerk. Ook wil Rederij Kees op deze manier in contact te blijven en komen met andere innovatieve sociale ondernemers om elkaar zo te kunnen versterken. Rederij Kees gelooft in sterke onderlinge betrokkenheid en in het samen vergroten van de impact.

Theory of Change

Rederij Kees wil graag meer zicht op de impact van de aanpak. Daarom is de organisatie in 2019, samen met Avance, een impact onderzoek gestart naar de effecten bij medewerkers. Om van te leren en waar mogelijk de aanpak te verbeteren.

Theory of Change
Impact Rapportage

Jaarverslagen

Jaarverslag 2019

Statuten

Social Governance (organogram)
Statuten

Beloningsbeleid

De lonen bij Rederij Kees blijven ruimschoots onder de Wet Normering Topinkomens. Momenteel vallen alle betaalde medewerkers van Rederij Kees onder de CAO Geestelijke Gezondheidszorg, inclusief pensioenopbouw. In 2020 gaan we onderzoeken of we de CAO Beroepsgoederenvervoer kunnen gaan hanteren. Ook gaan we onderzoek doen naar een eigen salarishuis. De verhouding tussen het hoogste en laatste salaris bij Rederij Kees bedraagt een factor 2,8.

Stakeholders

Stakeholder Analyse
Stakeholder Dialoog