Wie is Kees?

De Naam 'KEES' is geïnspireerd op het boek 'Kees de jongen'(1923) van Nederlands schrijver, onderwijzer en sociaal-politicus Theo Thijssen. De Amsterdamse Kees moet vechten voor zijn bestaan als zijn vader overlijdt. Maar, als je wilt kun je alles bereiken. Dat bewijst Kees in het boek. En dat bewijzen ook de medewerkers van Rederij KEES. De jongens van Rederij KEES pakken hun kans, werken hard en ontwikkelen zich.

Rederij KEES is opgericht in augustus 2013 als sociale firma: onze commerciële doelstelling gaat gepaard met een maatschappelijke opdracht. Hierin werken we samen met De Regenboog Groep. Samen creëren we werkplekken voor onze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, geven ze een duwtje in de rug en laten ze groeien. Zo kunnen mensen trainingen, opleidingen en cursussen volgen. Bijvoorbeeld om hun heftruckcertificaat of vaarbewijs te halen. Of om opgeleid te worden tot facilitair of logistiek medewerker. Het doel is mensen te laten doorstromen naar betaalde arbeid in een regulier bedrijf.

Momenteel werken er in totaal ruim 30 medewerkers bij Rederij KEES. Ons personeelsbestand is een mix van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en logistieke professionals.